Transport en logistiek

Ondernemer in transport en logistiek?

Bent u actief in transport of logistiek? Dan bent u dagelijks bezig met vervoer en logistieke handelingen zoals in-, uit- en overslag en distributie. Deze activiteiten brengen risico’s met zich mee. En die wilt u natuurlijk zo goed mogelijk uitsluiten. De adviseurs van Hoofdstad kennen de branche. We weten waar de knelpunten liggen en hoe we daar op moeten inspelen. Daarom kijken we naar uw bedrijfsvoering, inventariseren mogelijke risico’s en stellen voor u een schadepreventieplan op.

Onze relaties waarderen ons met een 8

De juiste dekking

Uw risico’s goed verzekerd?

De verzekeringen van Hoofdstad dekken de aansprakelijkheden die voortvloeien uit het volledige logistieke proces: vanaf het vervoer van producent tot en met de aflevering bij de consument. Zowel uw wettelijke als contractuele aansprakelijkheid. Onze dekkingen worden specifiek aangepast aan uw organisatie. Wij regelen de juiste dekking of u zich nu als expediteur, stuwadoor, cargadoor, vervoerder of logistiek dienstverlener presenteert. Uiteraard kijken we daarbij naar de voorwaarden die u hebt met uw opdrachtgevers en geven u advies op dit gebied. Daarnaast kunnen wij de contracten met uw belangrijkste opdrachtgevers op verzekeringstechnisch gebied beoordelen.

In goede handen

Bescherm uw kostbare bezit

De bescherming van uw bezittingen is essentieel voor de continuïteit van uw onderneming. Uw wagenpark, land- en werkmaterieel, bedrijfsmiddelen, opstallen en bedrijfsinventaris zijn bij ons in goede handen. Als specialist in transport en logistiek hebben wij speciale afspraken met verzekeraars om u de best mogelijke dekking te bieden tegen aantrekkelijke tarieven.

We willen excelleren, maar gaan daarbij altijd integer en solide te werk

Onafhankelijk en toonaangevend

We nemen uw zorgen uit handen

We zijn een onafhankelijke en toonaangevende dienstverlener op het gebied van schadepreventie, risicomanagement, verzekeringen en employee benefits. Of het nu gaat om autotransport, verticaal transport, scheepvaart of bouw. We treden op als sparringpartner en nemen uw zorgen uit handen.

Schadepreventie + Risicomanagement
Verzekeringen + Employee Benefits
Afgestemd op uw bedrijf

Schadepreventie

Hoofdstad kan u een schadepreventieplan aanbieden, afgestemd op uw bedrijf. Dit stappenplan varieert van de werving- en selectieprocedure tot aan de begeleiding door de mentorchauffeur op de werkplek. Ook kunnen wij u schadepreventiepresentaties aanbieden waarbij we uw personeel bewust maken van de kosten van schades en van verkeersgedrag en communicatie. We kunnen deze bijeenkomsten op meerdere manieren aanbieden.

Schadepreventie is niet éénmalig maar vraagt voortdurende aandacht, begeleiding en ondersteuning van alle betrokkenen binnen de onderneming. Bij een goede uitvoering van het preventieplan levert het u op korte en lange termijn winst op. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze risicoadviseurs.

Wist u dat u tijdens een Code 95 opleiding schadepreventie deel kunt laten uitmaken van de opleidingsdag?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseurs Vraag aan

Hoofdstad Verzekeringen

Grondige risico-inventarisatie,

passende verzekeringen

We verlagen uw risico’s

Risicomanagement

Hoofdstad is een onafhankelijke registermakelaar in verzekeringen en consultant op het gebied van risicomanagement. We volgen concrete stappen waardoor we u kunnen verzekeren van een solide basis. Door ons scherpe inzicht kunnen we uw kosten beheersen en soms zelf verlagen. Hoofdstad hanteert namelijk een structurele aanpak bij de beoordeling van risico’s.

We voeren een grondige risico-inventarisatie en analyse uit en stellen prioriteiten vast. Ook stellen we preventiemaatregelen vast en zorgen we voor het contractbeheer. Zo verlagen we de risico’s.

Natuurlijk optimaliseren we processen en structuren en adviseren en bemiddelen we bij inkoop. Zo creëren we oplossingen op maat. Het geeft u immers comfort als uw zaken op orde zijn. En mocht er toch iets gebeuren, dan is het fijn om te weten dat uw bedrijf verder kan.

Perfect passend bij uw bedrijf

Verzekeringen

Na het risicomanagement bieden we u de juiste verzekeringsoplossingen. Deze dekken uw risico’s af. We bieden oplossingen op maat. Hoofdstad adviseert en onderhandelt over de inkoop zodat u bent verzekerd onder de juiste condities. Vervolgens stellen we onafhankelijk in overleg met verzekeraars de premiegrondslagen vast.

Maar daar houdt onze dienstverlening niet op. We controleren namelijk regelmatig of uw verzekeringen nog steeds passend zijn. Waar nodig kunnen we deze in overleg met u bijstellen. En natuurlijk bieden we ook nazorg. Lijdt u toch schade dan zijn we er ook voor u. We behandelen de claim  efficiënt en kundig. Met onze manier van werken hebben we inmiddels een vertrouwenspositie opgebouwd bij verzekeraars én klanten.

Optimale arbeidsrelatie

Employee Benefits

Employee Benefits omvatten alle voorzieningen die te maken hebben met de arbeidsrelatie. Die voorzieningen kunnen op grond van de CAO verplicht zijn in de branche, maar dat hoeft niet. U kunt ook vrijwillige voorzieningen voor uw werknemers regelen. Denk aan een WIA- of Anw-hiatenregeling, een collectieve ongevallen- of ziektekostenverzekering of verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid of ziekteverzuim. Hoofdstad maakt deze Employee Benefits inzichtelijk en adviseert u graag over uw mogelijkheden.

Hoofdstad Verzekeringen

Altijd verzekerd van
dag- en nachtrust

Gemotiveerde medewerkers die u het beste advies geven

Maak kennis met Hoofdstad

Onze adviseurs brengen de risico’s in beeld en stellen voor u een schadepreventieplan op, afgestemd op uw bedrijf. Want door schades op voorhand te voorkomen, brengt u de directe én indirecte kosten omlaag. Doordat we daarnaast voortdurend monitoren kunnen we uw plan waar nodig bijstellen. Samen verbeteren we zo de performance van uw bedrijf.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseurs Vraag aan

Artikelen en nieuwsberichten

29 augustus 2017 in Geen categorie

Drones

Drones kunnen beroepsmatig of recreatief worden gebruikt. Indien een drone beroepsmatig wordt gebruikt gelden er strengere regels dan indien hij alleen voor recreatieve doeleinden wordt…
Read More
17 juli 2017 in Geen categorie

Cyberverzekeringen

Cyberverzekering De risico’s van cyber zijn volop in beweging. Iedere week vindt er wel een cyberincident plaats. Een brochure met voorbeelden van Cyberschades uit de…
Read More
30 mei 2017 in Geen categorie

Wat vindt u van onze nieuwe website?

Hoofdstad Verzekeringen is continu in beweging, maar helaas bleef onze website daar de laatste tijd toch een beetje bij achter. Alle reden dus om ons…
Read More
29 mei 2017 in Geen categorie

Nieuwe website Hoofdstad

Hierbij presenteren we je de nieuwe website van Hoofdstad Verzekeringen. Je vindt hier informatie over de diensten Hoofdstad Verzekeringen. Er komen nieuwe vacatures, nieuwsberichten en…
Read More