Verticaal transport

In de breedte en de hoogte

Mobiele kranen, hoogwerkers, laad- en loskranen. Verticaal transport is een specialistische vorm van transport en kent daarom ook zijn eigen risico’s. Bij Hoofdstad weten wij dat. We hebben volop kennis van deze specifieke branche en weten hoe wij uw kostbare materiaal het beste voor u kunnen verzekeren. Maar we doen meer. Want uiteraard wilt u risico’s zo veel mogelijk uitsluiten. Daarom stellen wij voor u een schadepreventieplan op en geven u een passend advies.

Onze relaties waarderen ons met een 8

De juiste dekking

Een branche vol risico’s

Verticaal transport vereist kennis en expertise van bedrijven en personen die werkzaam zijn in deze branche.  Want hijswerk is niet zonder gevaar. Kranen zijn vaak een kostbaar bezit. En ook de last kan een hoge waarde hebben. Bovendien zijn er vaak veel partijen bij een klus betrokken. Dit brengt veel risico’s met zich mee. Deze risico’s moeten goed in kaart worden gebracht en zoveel mogelijk worden beperkt. Ook een passende verzekering helpt daarbij. Goed advies op dit gebied is dus van essentieel belang. Hoofdstad is specialist op het gebied van verticaal transport. Onze adviseurs helpen u bij het beperken van uw risico’s.

In goede handen

Uw branche, onze expertise

Hoofdstad is gespecialiseerd in het verzekeren van bedrijfsrisico’s voor kraanverhuurbedrijven. Voor uw materiaal, uw medewerkers, de werkzaamheden én de hijslast. Met uitgebreide dekkingen die uniek zijn in de markt en een schadepreventieafdeling met ervaring in uw branche. En heeft u schade, dan staan onze ervaren schademedewerkers klaar om u snel weer op weg te helpen. Niets voor niets kiezen veel leden van de Vereniging Verticaal Transport (VVT) voor Hoofdstad.

We willen excelleren, maar gaan daarbij altijd integer en solide te werk

Onafhankelijk en toonaangevend

We nemen uw zorgen uit handen

We zijn een onafhankelijke en toonaangevende dienstverlener op het gebied van schadepreventie, risicomanagement, verzekeringen en employee benefits. Of het nu gaat om autotransport, verticaal transport, scheepvaart of bouw. We treden op als sparringpartner en nemen uw zorgen uit handen.

Schadepreventie + Risicomanagement
Verzekeringen + Employee Benefits
Afgestemd op uw bedrijf

Schadepreventie

U als kraanverhuurder loopt elke dag het risico geconfronteerd te worden met schade of een schadeclaim. Een schade betekent kosten. Een hoge schadefrequentie betekent niet alleen directe kosten zoals een verhoging van de premie en/of eigen risico, maar ook indirecte kosten zoals stilstand, ziekte en imagoschade. En de gevolgen voor het bedrijfsresultaat kunnen aanzienlijk zijn.

Hoofdstad kan u als service een schadepreventieplan aanbieden, afgestemd op uw bedrijf. Dit stappenplan varieert van de werving- en selectieprocedure  tot aan het begeleiden van de nieuwe chauffeur of machinist  door de mentor-chauffeur of -machinist op de werkplek.

Daarnaast bieden wij u schadepreventiepresentaties (toolbox meetings) aan. Tijdens deze toolbox meeting worden niet alleen chauffeurs en machinisten maar ook planners en overige medewerkers bewustgemaakt van de kosten van een schade , verkeersgedrag en communicatie. We kunnen deze presentaties  voor grotere groepen te houden maar ook voor kleine groepjes zodat er meer op het schadebeeld van de individuele chauffeur kan worden ingegaan. In sommige gevallen is zelfs een één op één gesprek met de chauffeur  of machinist mogelijk. Tijdens een Code 95 opleiding kan het kraanbedrijf ervoor kiezen om schadepreventie deel uit te laten maken van de opleidingsdag. Ervaring leert ons dat u uw kosten aanzienlijk kunt verlagen.

Schadepreventie is niet éénmalig maar vraagt voortdurende aandacht, begeleiding en ondersteuning van alle betrokkenen binnen de onderneming. Bij een goede uitvoering van het preventieplan levert het u op de korte en lange termijn winst op. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze risico adviseurs

Wist u dat u tijdens een Code 95 opleiding schadepreventie deel kunt laten uitmaken van de opleidingsdag?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseurs Vraag aan

Hoofdstad Verzekeringen

Grondige risico-inventarisatie,

passende verzekeringen

Wij verlagen uw risico’s

Risicomanagement

Hoofdstad is een onafhankelijke registermakelaar in verzekeringen en consultant op het gebied van risicomanagement. We volgen concrete stappen waardoor we u kunnen verzekeren van een solide basis. Door ons scherpe inzicht kunnen we uw kosten beheersen en soms zelf verlagen. Hoofdstad hanteert namelijk een structurele aanpak bij de beoordeling van risico’s.

We voeren een grondige risico-inventarisatie en analyse uit en stellen prioriteiten vast. Ook stellen we preventiemaatregelen vast en zorgen we voor het contractbeheer. Zo verlagen we de risico’s.

Natuurlijk optimaliseren we processen en structuren en adviseren en bemiddelen we bij inkoop. Zo creëren we oplossingen op maat. Het geeft u immers comfort als uw zaken op orde zijn. En mocht er toch iets gebeuren, dan is het fijn om te weten dat uw bedrijf verder kan.

Perfect passend bij uw bedrijf

Verzekeringen

Na het risicomanagement bieden we u de juiste verzekeringsoplossingen. Deze dekken uw risico’s af. We bieden oplossingen op maat. Hoofdstad adviseert en onderhandelt over de inkoop zodat u bent verzekerd onder de juiste condities. Vervolgens stellen we onafhankelijk in overleg met verzekeraars de premiegrondslagen vast.

Maar daar houdt onze dienstverlening niet op. We controleren namelijk regelmatig of uw verzekeringen nog steeds passend zijn. Waar nodig kunnen we deze in overleg met u bijstellen. En natuurlijk bieden we ook nazorg. Lijdt u toch schade dan zijn we er ook voor u. We behandelen de claim  efficiënt en kundig. Met onze manier van werken hebben we inmiddels een vertrouwenspositie opgebouwd bij verzekeraars én klanten.

Optimale arbeidsrelatie

Employee Benefits

Employee Benefits omvatten alle voorzieningen die te maken hebben met de arbeidsrelatie. Die voorzieningen kunnen op grond van de CAO verplicht zijn in de branche, maar dat hoeft niet. U kunt ook vrijwillige voorzieningen voor uw werknemers regelen. Denk aan een WIA- of Anw-hiatenregeling, een collectieve ongevallen- of ziektekostenverzekering of verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid of ziekteverzuim. Hoofdstad maakt deze Employee Benefits inzichtelijk en adviseert u graag over uw mogelijkheden.

Hoofdstad Verzekeringen

Altijd verzekerd van
dag- en nachtrust

Gemotiveerde medewerkers die u het beste advies geven

Maak kennis met Hoofdstad

Onze adviseurs brengen de risico’s in beeld en stellen voor u een schadepreventieplan op, afgestemd op uw bedrijf. Want door schades op voorhand te voorkomen, brengt u de directe én indirecte kosten omlaag. Doordat we daarnaast voortdurend monitoren kunnen we uw plan waar nodig bijstellen. Samen verbeteren we zo de performance van uw bedrijf.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseurs Vraag aan

Artikelen en nieuwsberichten

29 augustus 2017 in Geen categorie

Drones

Drones kunnen beroepsmatig of recreatief worden gebruikt. Indien een drone beroepsmatig wordt gebruikt gelden er strengere regels dan indien hij alleen voor recreatieve doeleinden wordt…
Read More
17 juli 2017 in Geen categorie

Cyberverzekeringen

Cyberverzekering De risico’s van cyber zijn volop in beweging. Iedere week vindt er wel een cyberincident plaats. Een brochure met voorbeelden van Cyberschades uit de…
Read More
30 mei 2017 in Geen categorie

Wat vindt u van onze nieuwe website?

Hoofdstad Verzekeringen is continu in beweging, maar helaas bleef onze website daar de laatste tijd toch een beetje bij achter. Alle reden dus om ons…
Read More
29 mei 2017 in Geen categorie

Nieuwe website Hoofdstad

Hierbij presenteren we je de nieuwe website van Hoofdstad Verzekeringen. Je vindt hier informatie over de diensten Hoofdstad Verzekeringen. Er komen nieuwe vacatures, nieuwsberichten en…
Read More